Tencel Edition 101 zomerdekbed
Op voorraad
Het Tencel Edition 101 zomerdekbed is een (h)eerlijk 100% ecologisch dekbed. De vulling is 100% Tencel. Tencel wordt gemaakt van hout (Eucalyptus boom) dat wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. Een belangrijke eigenschap van Tencel is dat men het transpireren niet merkt door de hoge vochtopname van de Tencel vezel. Tencel absorbeert 150% meer vocht dan katoen. Tencel is zo zacht als zijde en zo sterk als polyester. Vocht wordt zo goed in de vezel opgenomen dat bacteriën zich niet thuis voelen in Tencel, ook daarom is Tencel hypo allergeen (= anti allergisch). Het Edition 101 zomerdekbed heeft een heerlijk zachte en soepele 100% percal katoenen tijk welke er voor zorgt dat het dekbed heerlijk om u heen valt.
Tijk en vulling Tencel Edition 101
Vulling: 100% Tencel van eucalyptushout
Tijk: 100% percal katoen
Gewicht: 140 gram per m²
Vulgewicht:
140 x 200 cm - ca. 392 gram
140 x 220 cm - ca. 430 gram
160 x 220 cm - ca. 492 gram
200 x 200 cm - ca. 560 gram
200 x 220 cm - ca. 616 gram
240 x 200 cm - ca. 672 gram
240 x 220 cm - ca. 739 gram
260 x 220 cm - ca. 800 gram
Welk type dekbed?
Als de temperatuur van uw slaapkamer het jaar rond licht schommelt of wanneer u de temperatuur goed kunt beheersen (raam open of kachel aan) dan is het Tencel all year dekbed een goede keuze.Voor de warme slaapkamer en of warme slaper is het Tencel zomerdekbed van harte aan te bevelen. Wanneer u twijfelt over welk type dekbed het beste bij u past, dan adviseren wij u het Tencel 4 seizoenen dekbed. Het Tencel 4 seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbed delen. Een zomerdekbed (warmteklasse 4) en een all year dekbed (warmteklasse 3). Voor de hele koude nachten kunt u deze beide eenvoudig middels drukknopen aan elkaar koppelen en maakt u er een heerlijk warm winterdekbed (warmteklasse 1) van. Zo slaapt u gegarandeerd het hele jaar door altijd goed!
Het Tencel dekbed kunt u eenvoudig zelf thuis wassen. Het dekbed kan tot op 40 °C in de wasmachine. Zo slaapt u altijd lekker fris en hygiënisch schoon.
Onze Tencel dekbedden en kussens zijn voorzien van het Oeko-Tex label, een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko-tex is in 1992 opgericht om het gebruik van schadelijke chemicaliën in textiel en kleding tegen te gaan. Producten die volgens de Oeko Tex norm worden geproduceerd worden ook streng gecontroleerd.
Tencel
TENCEL® is 100% natuurlijk materiaal en is volledig biologisch afbreekbaar. De grondstof van dit materiaal is hout en is afkomstig van duurzaam onderhouden kwekerijen. Het kreeg het Europese kwaliteitskeurmerk PEFC en het internationale keurmerk FSC. TENCEL® heeft talrijke prijzen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke productieproces.
TENCEL® is zeer functioneel. Geweldige vochtdoorlatendheid is een van de basis eigenschappen van dit materiaal. Na intensief onderzoek is duidelijk geworden dat 85% van de mensen met een gevoelige huid TENCEL® prefereert boven andere materialen. In Tencel materiaal maken bacteriën geen kans en huisstofmijt verdwijnt binnen 6 weken. In Tencel materiaal worden geen chemicaliën gebruikt, een belangrijke factor voor de gevoelige huid. Tencel kan eerst het vocht absorberen en het daarna verdelen over de oppervlakte zodat uw slaapomgeving altijd aangenaam droog is.
Tencel, het geheim?
Tencel is de eerste cellulose(celweefsel) vezel die zijn enorme kracht krijgt uit de nano-technologie. Als resultaat van de geconcentreerde en regelmatige structuur van de non-vezels, kunnen er nieuwe functionele eigenschappen aan Tencel worden toegevoegd. Deze garanderen een uitstekende vochtopname, gecombineerd met optimaal vochtmanagement. Gedurende het slapen geeft ons lichaam minimaal 0,4 liter transpiratievocht af, maar de buitengewoon goede vochtabsorptie van Tencel garandeert dat uw beddengoed aangenaam droog blijft, en zo de nachtrust bevordert. Ter verduidelijking, TENCEL® neemt ruim 50% meer vocht op dan katoen. Dit in tegenstelling tot polyester dat helemaal geen vocht opneemt.
Lyocell (Tencel) is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. De grondstof voor deze vezel is houtpulp net als voor viscoserayon terwijl het ook via het natspinproces gesponnen wordt. Het kenmerkende verschil zit in het oplossen van de houtvezels. Bij de viscoserayon is dit geen milieuvriendelijk proces. Er wordt natriumhydroxide, koolstofdisulfide en zwavelzuur gebruikt en er ontstaan schadelijke bijproducten. Koolstofdisulfide is schadelijk voor de gezondheid en licht ontvlambaar.
Deze nadelen heeft men bij lyocell ondervangen door een nieuw oplosmiddel (N-methylmorfoline-N-oxide) te gebruiken en door het proces zo te veranderen dat een gesloten kringloop ontstaat, waarbij het oplosmiddel teruggewonnen wordt. De eigenschappen van de vezel komen over het algemeen overeen met die van viscose, maar de sterkte in natte toestand is beter en de vezel kreukt minder. Lyocell wordt onder de merknaam Tencel door de Oostenrijkse firma Lenzing op de markt gebracht.